Klizalište (foto: Đorđe Đoković)
Klizalište (foto: Đorđe Đoković)
05.01.2017, 11:28

Produžen raspust zbog gripa

č: | fb:

Školski raspust biće produžen za dva dana, tako da će se deca u školske klupe vratiti u sredu, 11. januara, umesto 9, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević. Međutim, kako je rečeno odluku će u Ministarstvu prosvete dodatno razmatrati u ponedeljak, piše Blic.

 

Na osnovu podataka Instituta za javno zdravlje "Batut" o broju obolelih od gripa, Ministarstvo prosvete i zdravlja zajednički su se danas usaglasili da raspust u osnovnim i srednjim školama bude produžen i da se deca u školske klupe ne vraćaju 9. janura.

 

Ministar kaže da prema podacima Instituta Batut najviše obolelih od gripa ima među predškolskom i školskom decom u uzrastu od pet do 14 godina - oko 12.000 mališana, dok je među srednjoškolcima obolelo oko 3.000.

 

Međutim, kako nezvanično saznaje Blic, jedna od opcija je i da raspust bude produžen za ukupno sedam dana, odnosno da đaci krenu u škole u ponedeljak 16. januara. Takva odluka zavisiće od daljeg razvoja epidemiloške situacije i novog sastanka nadležnih u ponedeljak.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 23 sati 35 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara