Sneg na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Sneg na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
20.04.2017, 09:44

Aprilski sneg na Divčibarama

č: | fb:

Jutros je u Valjevu vejao sneg, temperatura je bila dva stepena, a vetar je duvao sedam metara u sekundi. Vreme skoro kao usred zime. Za razliku od Valjeva, gde se nije zabelelo, na Divčibarama i selima u višim predelima valjevskog kraja snega ima nekoliko centimetara.


Valjevski meteorolozi kažu da nije neobično da se u aprilu, pa i u maju, zabeli. Podsećaju da je ne tako davno, pre samo tri godine 15. aprila padao sneg. Na Divčibarama i oklnim brdima bilo ga je desetak centimetara i taj sneg uz nisku jutarnju temperaturu napravio je problem valjevskim malinarima.


Podsećamo, zbog najavljenih hladnih dana grejna sezona u Valjevu trajaće do 26. aprila. Kako je najavljeno iz Gradske toplane grejanja će biti tokom celog dana, a ne samo u jutarnjim časovima. „Do utorka grejaćemo tokom celog dana, u utorak će biti isključeno od 11 do 16 časova, dok ćemo u sredu 26. aprila grejati samo u jutarnjim časovima. S obzirom na to da se u četvrtak očekuje toplo vreme, nadam se da će tada i za Valjevo biti završena ovogodišnja grejna sezona", rekao je direktor Gradske toplane Zoran Stepanović.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 sati 20 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 1 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara