Balša Božović (foto: Đorđe Đoković)
Balša Božović (foto: Đorđe Đoković)
03.06.2017, 06:58

Božović: Ujedinjena opozicija protiv Vučića

č: | fb:

Predsednik beogradskih demokrata i narodni poslanik Balša Božović rekao je na konferenciji za novinare u Valjevu da je zadatak DS da podigne poverenje građana u opozicioni blok, koji će, sasvim je uveren, nastati u narednom periodu i to prvo na nivou Beograda, a potom i na nivou Srbije. 

 

- Ne postoji ni jedan razlog da opozicija ne napravi jedan korak napred i da se na svakim narednim izborima spoji, a da princip broj jedan bude za sve prihvatljiv, a to je da nema nikakve saradnje sa Aleksandrom Vučićem i sa naprednjacima ni na jednom nivou u Srbiji. Nema saradnje sa SNS koja je osiromašila građane, smanjila plate i penzije, dok se jedan uzak krug ljudi oko njih bogati - rekao je Božović.

 

On je ustvrdio da je Aleksandru Vučiću stalo samo do vlasti, a ne i do naroda, jer da je suprotno "ne bi bilo preko 7000 nezaposlenih u Valjevu, ne bi imali 10.000 nezaposlenih koji se ne vode u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, ne bi imali pet godina ekonomskog propadanja građana Srbije".

 

Božović je podsetio da za poslednjih pet godina nije bilo ni jedne nove investicije, niti je otvoreno novo radno mesto u Valjevu, osim onih u Gradskoj upravi i javnim preduzećima koja su dobili članovi SNS.

 

- To mora da prestane. Ne možemo dočekati dan kada će opozicija u Srbiji stati naspram SNS i Aleksandra Vučića. Prvi na redu su beogradski izbori, verovatno je, a i logično da tada budu raspisani i vanredni parlamentarni izbori s obzirom na to da vlada, koju je Aleksandar Vučić ostavio, pet godina nije imala ideju a to znači da je neće imati ni ubuduće - rekao je lider beogradski demokrata.

 

Na pitanje Kolubarskih.rs da li je priča o ujedinjenju opozicije samo želja pojedinih i razmišljanje, ili su već preduzeti konkretni koraci pa će na beogradske izbore opozicija izaći zajedno, Božović nije odgovorio konkretno, osim da do ujedinjenja mora doći jer je to potreba građana Srbije.

 

- Ujedinjenje opozicije nije ni želja, ni ideja, to je potreba građana Srbije, onih koji su poniženi, koji ne mogu da pokriju troškove školovanja svoje dece, koji ne idu na letovanje... Oni ne mogu više da čekaju lidere opozicije da se dogovare. Naša je obaveza ali i misija, kao odgovorne stranke koja postoji 27 godina, koja se borila i koja će se boriti za demokratiju, da probudi opoziciju u Srbiji i da probudi i građane da se zajedno suprostavimo Aleksandru Vučiću – rekao je Balša Božović.

 

Dodao je da je ovom režimu, i to kada je na najvišoj tački, došao kraj, jer naprednjaci od izbora Aleksandra Vučića za predsednika Srbije idu silaznom putanjom. 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 6 sati 20 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 4 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 11 sati 31 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara