Demokratska stranka (foto: Kolubarske.rs)
Demokratska stranka (foto: Kolubarske.rs)
06.07.2017, 10:23

"Žestoko obrušavanje na urednicu portala Kolubarske.rs"

č: | fb:

Demokratska stranka u Valjevu oštro osuđuje ton i način otvorenog pisma, koje je uputio Zoran Majdak, predsednik kompanije u okviru koje posluje Radio Valjevo, Dariji Ranković, urednici internet portala Kolubarske.rs.

 

Iako je u programu Radio Valjeva u utorak ceo dan čitano otvoreno pismo Zorana Majdaka, ostaje nejasan razlog ovako oštrog pisma, koje je u maniru Željka Mitrovića i televizije "Pink" primer zloupotrebe medijskog prostora i javnog dobra u službi politike i ličnih obračuna, navodi se u saopštenju za javnost valjevskih demokrata.

 

"Majdak se žestoko obrušio na urednicu portala Kolubarske.rs, iako na više mesta tvrdi da njen portal nema nikakvu posećenost, optužujući je za kriminal, nedolično ponašanje i polupismenost.

 

Demokratska stranka bi se osvrnula na politički aspekt pisma Zorana Majdaka iz Radio Valjeva, koji poistovećuje sebe i radio čiji je vlasnik sa vladajućom garniturom u Valjevu i u Srbiji, te se u ovom pismu stavlja u zaštitu vlasti i gradonačelnika, a Dariju Ranković optužuje da radi za Demokratsku stranku. Da to nije istina, dokaz je to što su se Demokratska stranka i pojedinci iz ove stranke više puta našli na udaru portala Kolubarske.rs i novinarke Darije Ranković, koja čak ne prati i ne objavljuje dešavanja u našoj stranci. Ali to nas ne sprečava da osudimo svaki pritisak na medije, ali i napade na novinarke. Sve konstatacije u pismu su za osudu kako novinara i novinarskih udruženja, tako i cele javnosti u Valjevu, jer ovo nije način kako se treba obraćati novinarki i ženi.

 

Postupak Zorana Majdaka nije za ponos nikome i sigurni smo da i članovi vladajućih stranaka, za čije interese radi, što je i sam potvrdio u pismu, nisu ponosni kada ih ljudi poput Zorana Majdaka i Željka Mitrovića brane!

 

Vlastima u Valjevu ne treba kritička javnost i profesionalni mediji i nije im dovoljno to što su osnovali i kontrolišu više portala i elektronske medije u gradu. Strašno im smeta to što na, kako kažu, neposećenom portalu s vremena na vreme izađu informacije o zloupotrebama vlasti i nenamenskom trošenju budžetskog novca.

 

Iako u Valjevu vlada medijski mrak, istina se ne može sakriti od građana Valjeva, pa makar se objavljivali samo hvalospevi za vlast. O ovom slučaju, kao i o tome dokle se stiglo sa istragom ko je uništio imovinu Radio Valjeva, ali i drugim gorućim temama u gradu, očekujemo da se oglase gradonačelnik i njegov zamenik, ako nađu vremena između letovanja i putovanja u inostranstvo!", navodi se u saopšenju za javnost Demokratske stranke.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 3 sati 20 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 1 komentar

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 8 sati 30 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 1 komentar