Policija (foto: Đorđe Đoković)
Policija (foto: Đorđe Đoković)
12.07.2018, 14:17

Krivične zbog prevare, kupovine falsifikovanih diploma

č: | fb:

Valjevska policija je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, podnela krivičnu prijavu protiv tridesetpetogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevaram saopštila je policija.

 

Kako se navodi u saopštenju, on se sumnjiči da je, lažnim prikazivanjem činjenica o svojoj finansijskoj situaciji i kreditnoj sposobnosti, u toku februara i marta 2017. godine zahtevao i dobio četiri kredita kod više poslovnih banaka, u ukupnom iznosu od 5.672.500 dinara. Nakon dobijanja kredita i podizanja novca sa tekućih računa banaka on je, kako se sumnja, napustio teritoriju Srbije, a poslovne banke na ime duga oštetio za 6.480.925 dinara.

 

***

 

Valjevska policija je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, podnela krivičnu prijavu protiv pet osoba iz Valjeva, od kojih je jedna žena, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela falsifikovanja isprave i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

 

Sumnja se da su četvorica osumnjičenih, od 2016. do 2018. godine, u najvećem broju slučajeva od 51-godišnje žene, nabavljali falsifikovane diplome po ceni od 350 do 400 evra po diplomi, koje su potom koristili za zaposlenje.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 21 sati 25 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara