Ljubostinja (foto: Đorđe Đoković)
Ljubostinja (foto: Đorđe Đoković)
27.07.2018, 22:20

Izlile se i reke Perajica, Krivošija i Rabas

č: | fb:

Nakon jučerašnjih obilnih kiša, izlile su se Ljubostinja, Rabas, Krivošija i Perajica, i prema prvim procenama oštetile su puteve, poplavile njive i dvorišta, a prijavljeno je i ulivanje vode u nekoliko podruma i kuća.

 

Kako je saopšteno nakon sednice Štaba za vanredne situacije, koja je održana juče, ipak posle ekstremno velike, ali kratkotrajne kiše, voda se brzo povukla u korita. U prekidu je bio saobraćaj na putu za Šabac.

Ljubostinja

Ljubostinja (Foto: Zoran Maravić)

 

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, koji je komandant Štaba, naložio je da ekipe Komunalne policije, Komunalne i Građevinske inspekcije nakon obilaska terena procene da li su se stvorili uslovi da se i u ovim delovima grada proglasi vanredna situacija, navodi se u saopštenju Kabineta gradonačelnika.

 

Na sednici Štaba za vanredne situacije su podneti izveštaji o stanju na teritoriji grada. Iz JKP Vodovod su obavestili da problema sa vodosnabdevanjem ima u Rađevom selu i u Đerdapskoj ulici, a otklanjanje kvarova će početi čim se voda povuče. Cevovod je prekinut na tri lokacije, pošto je voda potkopala put. Most na Milanovića putu u Rađevom selu je oštećen i biće utvrđeno da li je most bezbedan za upotrebu.

 

Brankovački dalekovod je u prekidu i ekipe Elektrodistribucije su na terenu i otklanjaju kvar. Prijavljenih kvarova nema u „Telekomu“.

Naselje Milivoja Bjelice

Naselje Milivoja Bjelice (Foto: Đorđe Đoković)

 

Ekipe "Vidraka" su uklonile nanose od vode, kao i popadalo drveće i granje u Ulici Dimitrija Tucovića, a nakon toga je oprano i Naselje Milivoja Bjelice u koje se izlila Ljubostinja.

 

Prokisla je ambulanta u Brankovini, koja funkcioniše u otežanim uslovima, i prema rečima v. d. direktorke Branke Antić prva naredna velika kiša će onemogućiti rad ambulante.

 

Tehničari Odeljenja za infrastrukturu su na terenu i utvrdiće stepen šteta koje je današnja kiša pričinila na putnoj infrastrukturi.

 

Na sednici Štaba je apelovano da građani izbegavaju da se zadržavaju na mostovima ispod kojih prolaze bujične vode, kako ne bi ugrozili svoju bezbednost. Tokom dana je primećeno da su brojni građani sa decom, stajali na mostovima ili u neposrednoj blizini reka, kako bi snimali telefonima, što može biti veoma opasno, saopšteno je nakon sednice Štaba za vanredne situacije.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 56 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...