Sednica Štaba (foto: Svetlana Marković)
Sednica Štaba (foto: Svetlana Marković)
06.08.2014, 20:20

Devetoro evakuisanih

č: | fb:

Zbog obilnih padavina sinoć je evakuisano devetoro žitelja Gorića kojima su poplavljene kuće, saopšteno je danas iz Gradske uprave nakon sednice Štaba za vanredne situacije. Oni su smešteni u kasarnu „Vojvoda Živojin Mišić“.

Zbog velikog vodostaja na Kolubari i Ljubostinji proglašena je vanredna odbrana od poplava, tako da su u stanju pripravnosti Gradska direkcija i Erozija, preduzeće zaduženo za održavanje rečnih korita i odbranu od poplava.

Na današnjoj sednici  Štaba za vanredne situacije prihvaćen je predlog preventivnih mera zaštite od poplava, kao i tri prioriteta u rešavanju problema odvođenja površinskih voda, čime bi se konačno rešio ovaj problem. Prvo, izrada projekta i izvođenje radova odvođenja površinskih voda duž puta M-4 od Valjeva do Divaca. Zatim izgradnja sistema za odvođenje površinskih voda na obilaznom putu Valjevo-Užice i izrada projekta i izvođenje radova na odvođenju površinskih voda iz naselja Gorić u reku Kolubaru.

Sa današnje sednice Štaba upućen je apel građanima da se angažuju u skladu sa mogućnostima, kako bi se preduzele neophodne mere u uklanjanju prepreka iz propusnih kanala, sa slivničkih rešetki, ili iz vodotokova.

Aktuelno

Plakat (Dušan Arsenić) (foto: )
Na "Abro festu" Pre 10 sati 31 minuta

Premijera Gradskog pozorišta "O zločinu i kazni"

"Abro fest" će biti nastavljen u utorak, 26. septembra premijerom predstave "O zločinu i kazni " po motivima remek dela F. M. Dostojevskog u izvođenju ansambla Gradskog pozorišta "Abrašević".

 (foto: )
PR Pre 1 dan 8 sati

Matalac časti - pokloni, popusti...

U utorak, 26. septembra Metalac će biti domaćin prezentacije u Valjevu ispred svog prodajnog objekta u ulici Vuka Karadžića 30, od 10 do 17 časova. Pored vrednih poklona i popusta, čekaju vas...  · 2 komentara