Sednica Štaba (foto: Svetlana Marković)
Sednica Štaba (foto: Svetlana Marković)
06.08.2014, 20:20

Devetoro evakuisanih

č: | fb:

Zbog obilnih padavina sinoć je evakuisano devetoro žitelja Gorića kojima su poplavljene kuće, saopšteno je danas iz Gradske uprave nakon sednice Štaba za vanredne situacije. Oni su smešteni u kasarnu „Vojvoda Živojin Mišić“.

Zbog velikog vodostaja na Kolubari i Ljubostinji proglašena je vanredna odbrana od poplava, tako da su u stanju pripravnosti Gradska direkcija i Erozija, preduzeće zaduženo za održavanje rečnih korita i odbranu od poplava.

Na današnjoj sednici  Štaba za vanredne situacije prihvaćen je predlog preventivnih mera zaštite od poplava, kao i tri prioriteta u rešavanju problema odvođenja površinskih voda, čime bi se konačno rešio ovaj problem. Prvo, izrada projekta i izvođenje radova odvođenja površinskih voda duž puta M-4 od Valjeva do Divaca. Zatim izgradnja sistema za odvođenje površinskih voda na obilaznom putu Valjevo-Užice i izrada projekta i izvođenje radova na odvođenju površinskih voda iz naselja Gorić u reku Kolubaru.

Sa današnje sednice Štaba upućen je apel građanima da se angažuju u skladu sa mogućnostima, kako bi se preduzele neophodne mere u uklanjanju prepreka iz propusnih kanala, sa slivničkih rešetki, ili iz vodotokova.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 6 sati 41 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 1 komentar