Balša Božović (foto: Đorđe Đoković)
Balša Božović (foto: Đorđe Đoković)
19.04.2016, 08:15

Božović: Bolje biti ceo život u opoziciji nego sekund u vlasti sa Vučićem

č: | fb:

Predsednik beogradskog odbora DS Balša Božović rekao je da demokrate nikada ne bi bile u koalciji sa SNS i poručio da je boje biti u opoziciji ceo život nego sekund u vlasti sa Vučećem.

On je sinoć na izbornom štandu valjevskih demokrata rekao da je za protekle četiri godine upravo Valjevo bilo najveća žrtva loše ekonomske politike Vlade Srbije, bez ijedne investicije i novog radnog mesta. Istovremeno, smatra Božović, Valjevo je šampion kada je reč o stranačkom zapošljavanj koje je Vlada Srbije omogućila svojim partijskim kadrovima.

Božović obećava da će demokrate vratiti palte, penzije i dostojanstvo građanima. On kaže da je Vučićeva vlast, navodno, uštedela 310 miliona evra, a istovremeno su milijarde potrošene na tajne ugovore, štetne projekte i na stranačko zapošljavanje.

Podsetio je da su za prethodne četiri godine 92 funkcionera DS doživela progon i medijski linč, a da nijedna presuda nije pravosnažna, što znači da je u pitanju politička osveta.  

Na pitanje Kolubarskih.rs da li Aleksandar Vučić kada šalje poruku građanima da biraju između prošlosti i budućnosti, misli na prošlost devedesetih, kada je on bio ministar informisanja, na 2000. kada su demokrate bile na vlasti ili misli na prethodne četiri godine vladavime SNS, Božović odgovara da je Vučićeva prošlost loša za njega, a njegova budućnost biće loša za Srbiju.

Navodi podatak da je za vreme vladavine Aleksandra Vučića, za prethodne četiri godine, Srbiju napustilo preko 100 000 mladih ljudi, a to je ceo jedan grad!

“Vučić sada njihove roditelje savetuje da nauče kako da sa njima komuniciraju preko skajpa i vajbera. To nije politika. Naša piotika je da mlade zapošljavamo, da oni žive u Srbiji, da donesemo zakon o zapošljavanju mladih ljudi. Ako SNS nema kadrove da to sprovede u delo, demokrate mogu i hoće to da urade” , rekao je Božović.

„Jedini način da građani izađu iz bede i poniženja u koje ih je uvukla vlast Aleksandra Vučića, jeste da glasaju protiv politike SNS i da daju siguran glas DS“, poručio je funkcioner DS Balša Božović.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 17 sati 5 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara