Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
12.03.2015, 14:25

Odložen nastavak fudbalskih takmičenja

č: | fb:

Fudbalski savez Zapadne Srbije doneo je odluku da se, zbog lošeg vremena, za sedam dana odloži početak prolećnog dela prvenstva u Srpskoj ligi Zapad i Zonskoj ligi Drina. Prema toj odluci, prvo kolo prolećnog dela igra se 21/22. marta, a takmičenje se završava 13/14. juna.

FK Budućnost-Krušik sastaće se sa Jošanicom iz Novog Pazara, ubsko Jedinstvo gostuje Šumadiji u Aranđelovcu, a lajkovački Železničar ekipi Pobede u Beloševcu, kod Kragujevca. Jesenji prvak Loznica Semendrijom iz Smedereva.

U Zonskoj ligi Drina, lajkovački Zadrugar će dočekati Jedinstvo iz Vladimiraca, mionička Ribnica sjeničku Slogu, a Brezovica tim Sloge iz Bajine Bašte. Valjevski Radnički gostuje Radničkom u Klupcima, kod Osečine, dok je OFK Osečina slobodna s obzirom na to da je šabački Borac istupio iz takmičenja.

Odlaganje početka prvenstva za nedelju dana donelo je dodatne probleme klubovima Kolubarskog okruga u oba takmičarska ranga, kao i njihovim trenerima, zbog toga što je forma na treninzima u nezavidinim uslovima tokom zimskih dana tempirana za 13/14. mart. Verovatno će, uz treninge, morati da odigraju po jednu kontrolnu utakmicu kao generalnu probu pred nastavak prvenstva.

U Srpskoj ligi Zapad, najveće ambicije imaju Lajkovčani, koji bi da zadrže drugo mesto i eventualno se plasiraju u viši rang, Prvu ligu Srbije računajući na mogućnost fuzije užičlih klubova Slobode i Jedinstva. Ubljani su bili treći, pa će nastojati da se tu i zadrže, dok su Valjevci opet u raskoraku želja i mogućnosti – sa novim trenerom ali bez tima kadrog da se upusti u trku za najviši plasman. Osnovni prtoblem su finansije zbog toga što uz servisiranje redovnih aktivnosti treba vraćati ranije dugove dva kluba, posebno one iz poreskog reprograma Budućnosti.

Među „zonašima“, lajkovački Zadrugar računa na to da bi se eventualno mogao naći u Srpskoj ligi Zapad. OFK Osečina bi da se zadrži u vrhu tabele predvođena novim trenerom Dragoslavom Kostićem iz Šapca, dom bi Radnički sa Petog puka da ostane u „zlatnoj sredini“. Brezovici i mioničkoj Ribnici predstoji borba za opstanak.

I srpskoligaši i zonaši su se pojačavali, vrednos su radili, a detaljnije o svemu bavićemo se tokom iduće sedmice pred početak prolećnog dela takmičenja.

 

 

 

Aktuelno