Park kod Limenke (foto: Đorđe Đoković)
Park kod Limenke (foto: Đorđe Đoković)
31.01.2018, 11:40

Park dr Zoran Đinđić

č: | fb:

Valjevske demokrate predlažu da park kod Limenke, koji se nalazi u centru grada između Karađorđeve i Sinđelićeve ulice, dobije ime Park dr Zoran Đinđić.

 

Predsednik GrO DS Slobodan Pavlović kaže da je to način da Valjevo pokaže poštovanje prema tragično preminulom premijeru Srbije i svemu onome što je uradio.

 

- Ako je jedan Aleksandar Vučić podigao spomenik Zoranu Đinđiću u Beogradu, a znate i sami da su DS i Zoran Đinđić bili najveći protivnici Vučića i radikalske vlasti kojoj je on tada pripadao, zašto rukovodstvo Valjeva ne bi prihvatilo naš predlog i parku u centru grada dodelilo ime dr Zoran Đinđić, koji je najveći državnik Srbije u 21. veku. Svi oni koji sada prisvajaju njegove promene, ideje i evropske integracije jesu na njegovom putu, ali nažalost ne mogu da ga slede jer nisu dostojni njega i njegovog puta - rekao je Pavlović.

 

Demokrate veruju da niko neće imati ništa protiv njihovog predloga, tim pre jer je vremenska distanca velika, a i prošlo je vreme kada je Demokratska stranka bila na vlasti. 

 

Predsednik valjevskih demokrata je podsetio da će se u martu navršiti 15 godina od ubistva premijera prve demokratski izabrane Vlade Srbije dr Zorana Đinđića.

 

"To je čovek koji je bio van vremena i prostora, čovek koji je obeležio vreme. Ubistvom Zorana Đinđića stali su svi demokratski procesi, a danas nažalost idu unazad. Možda je sada vreme, sa ove vremenske distance, da obeležimo sve to što je on radio i da makar na ovaj način izrazimo poštovanje i divljenje prema njenu", rekao je Slobodan Pavlović na konferenciji za novinare obrazlažćući predlog valjevskih demokrata da park kod Limenke dobije ime dr Zoran Đinđić.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 4 sati 22 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 1 komentar