Matija Nastasić (arhiva) (foto: Martin Rickett)
Matija Nastasić (arhiva) (foto: Martin Rickett)
01.02.2018, 11:07

Priznanje za velikog čoveka Matiju Nastasića

č: | fb:

Reprezentativca Srbije u fudbalu Matiju Nastasića, valjevske demokrate će predložiti da dobije specijalnu nagradu Grada Valjeva ili da bude proglašen za zaslužnog građanina Valjeva.

 

"Prošle godine smo bili nepravični prema njemu, nismo mu se adekvatno zahvalili za veliki i plemeniti gest i ove godine bi trebalo to da ispravimo", poručio je predsednik GrO DS Slobodan Pavlović .

 

Demokrate navode da Valjevo ima dug prema velikom sportisti koji je učinio veliko delo, koji je prošle godine donirao 100.000 evra za rekonstrukciju Dečjeg odeljenja valjevske bolnice.

 

Rekonstruisano Dečjee odeljenje

Rekonstruisano Dečjee odeljenje (Foto: Đorđe Đoković)

"Matija Nastasić je veliki čovek kome treba odati priznanje, ali ne samo za to njegovo humano delo, nego za sve ono što on jeste - uspešan sportista, human i porodičan čovek koji je primer mladima kako treba živeti i kakav treba biti", rekao je Pavlović na konferenciji za novinare.

 

On je podsetio da je Matija Nastasić trebalo prošle godine da dobije jednu od nagrada Grada Valjeva.

 

"Odbornica DS-a Milka Vasiljević Erić je predložila da se Nastasiću dodeli nagrada, ali nam je rečeno da smo zakasnili sa predlogom i da ne može biti uzet u razmatranje. Sada ćemo na vreme predložiti i razgovaraćemo sa gradskim vlastima da se srpskom reprezentativcu odužimo nagradom. Matija Nastasić 28. marta puni 25 godina, a nagrada Valjeva se dodeljuje 20. marta, tako da bi mu to priznanje rodnog grada bio najlepši rođendanski poklon", smatra predsednik valjevskih demokrata.

 

Demokrate će dostaviti predlog do 9. februara

 

Na gradskom sajtu objavljeno je obaveštenje za godišnju nagradu Valjeva, koja će biti dodeljena pojedincima, grupama ili kolektivima za izuzetne rezultate ostvarene u različitim oblastima. Nagrade će biti uručene na Dan grada, 20. marta, a rok za podnošenje predloga je 9. februar 2018. godine.

 

Pored nagrada za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u Valjevu u prethodnoj godini u 14 oblasti, može se dodeliti i specijalna nagrada za životno delo, za humanitarni rad i brigu o ljudima i za afirmaciju grada.

 

Valjevske demokrate kažu da će predlog tek dostaviti, a nakon konsultacija sa gradskim rukovodstvom, odlučiće da li će Matiju Nastasića predložiti za specijalnu nagradu grada Valjeva ili da bude proglašen za zaslužnog građanina Valjeva.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 sati 50 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...