Registracija Prijava preko FB

Tema: Promocija

 • Moderna galerija (foto: Đorđe Đoković)
  U Modernoj galeriji Valjevo

  Večeras "Iskre iz pepela" Branka Pirgića

  Promocija knjige zapisa Branka Pirgića "Iskre iz pepela" večeras u Modernoj galeriji u 20 časova. Na promociji će, pored autora, učestvovati Mirko Magarašević i Đorđe Janić. Delove iz knjige će čitati Nebojša Milovanović.

 • Među četiri agencije iz Srbije i Crne Gore

  "Wild Serbia" u projektu "Zajednički turistički proizvod"

  Među četiri turističke agencije koje su uključene u projekat "Zajednički turistički proizvod Srbije i Crne Gore" je i valjevska "Wild Serbia Adventures”" što je svojevrsno priznanje ovoj agenciji za dosadašnje aktivnosti, pre svega na polju avanturističkog turizma. Ivan Nastić, osnivač agencije "Wild Serbia", za Kolubarske.rs kaže da je uključivanje valjevske agencije u ovaj projekat vrlo značajno za naš kraj zbog toga što niko drugi ne bi bolje predstavio avanturističke potencijale valjevakih planina nego sami Valjevci.

 • Projekat Herkules
  U Centru za kulturu predstavljanje knjige

  "Projekat Herkules"

  Knjiga Valjevca Ivana Brankovića "Projekat Herkules", u izdanju Portalibrisa, biće predstavljena večeras u 19.00 časova u holu Centra za kulturu. "Projekat Herkules" je nastavak "Prometejevog dnevnika" domaćeg pisca i game developer-a Ivana Brankovića. Kako je napisano u pozivu, delo predstavlja mešavinu žanrova naučne fantastike, misterije i romanse začinjeno dobrom akcijom.

 • Predstavljanje knjige u Modernoj galeriji (foto: Đorđe Đoković)
  U Modernoj galeriji predstavljena knjiga

  "Pariski razgovori, između profesije i zanimanja"

  "Pariski razgovori, između profesije i zanimanja" naziv je knjige Živadina Mitrovića, koja je predstavljena u Modernoj galeriji Valjeva. Kao što u naslovu kaže, tema je Pariz u očima jugoslovenskih umetnika, koju je autor znalački uklopio između profesije istoričara umetnosti i zanimanja novinara.

 • Moderna galerija (foto: Đorđe Đoković)
  U Modernoj galeriji

  Knjiga "Pariski razgovori"

  U Modernoj galeriji večeras će u 18.00 časova biće predstavljena knjige "Pariski razgovori" Živadina K. Mitovića. Autor knjige govoriće o umetnicima sa kojima je drugovao i razgovarao, a pre svega će pričati o Ljubi Popoviću i njihovim susretima u Beogradu i Parizu tokom gotovo četiri decenije poznanstva.

 • Promocija monografije o Branku Obradoviću (foto: Đorđe Đoković)
  Monografije koje čuvaju sećanje

  Važno je da postoji svest da je u Valjevu živeo čovek kao što je Branko Obradović

  „Ovo je sigurno jedan emotivan trenutak za porodicu Branka Obradovića. Ovu monografiju smo mnogo godina, ne očekivali nego priželjkivali", rekla je uoči promocije monografije "Branko Obradović – knjiga smeha bez zaborava", Brankova kći Tatjana Meža.

 • Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
  Večeras u Valjevskoj gimaziji

  Četiri romana Branislava Jankovića

  U Valjevskoj gimnaziji još jedno zanimljivo književno veče. Večeras od 18.30 časova biće predstavljena četiri romana Branislava Jankovića, "O vukovima i snkama", "Suze Svetog Nikole", "Vetrovi zla" i "Peta žica". Voditelj programa je Karolina Ćojbašić koja kaže da će večeras najviše vremena i pažnje biti posvećeno romanu "Suze Svetog Nikole", s je u skladu sa vremenom, s obzirom na to da nam predstoji jedna od najvećih srpskih slava.

 • Matija Bećković (foto: Đorđe Đoković)
  U slavu Njegoša

  Spev Matije Bećkovića “Prahu oca poezije”

  U Valjevskoj gimnaziji su, predstavljanjem nove knjige Matije Bećkovića "Prahu oca poezije", obeležena tri jubileja - 146 godina Valjevske gimnazije, 125 godina Srpske književne zadruge i 77. rođendan akademika Matije Bećkovića.

 • Dragan Todorović i Dragoljub Žarković (foto: Đorđe Đoković)
  Predstavljena knjiga "U tri lepe" novinara Vremena

  "Dragan Todorović je čudo od čoveka"

  "U tri lepe" naziv je nove knjige Dragana Todorovića novinara Vremena, koja je predstvljena sinoć u Grand hotelu. Knjigu čine 33 teksta Dragana Todorovića objavljena u Vremenu mahom 2015. godine, uz nekoliko ovogodišnjih i tekstova iz 2014. godine.

 • Plakat za promoviju knjige
  Večeras u Grand hotelu

  Predstavljanje knjige Dragana Todorovića „U tri lepe“

  "U tri lepe", naziv je nove knjige Dragana Todorovića novinara Vremena, koja će biti predstvljena večeras u 18.00 časova u Grand hotelu. Knjigu čine 33 teksta Dragana Todorovića objavljena u Vremenu mahom 2015. godine, uz nekoliko ovogodišnjih i tekstova iz 2014. godine.